6/22/2016

Brexit ja todennäköisyydet

Todennäköisyys Brexitille, johdettu vedonlyönnin kertoimista
http://goo.gl/yq1RoS
Vedonlyöntifirmat näyttävät tarjoavan tällä hetkellä Britannian lähdölle hieman yli 25% todennäköisyyttä ja alkuviikon noususta päätellen myös markkinat pitävät unionissa säilymistä todennäköisempänä. Yllä olevasta graafista näkyy hyvin kesäkuun alun huima pomppaus, mikä näkyi myös valitettavan ikävästi pörssissä. Hyvä uutinenhan toi on piensijoittajalle, että britit painavat rahansa jäsenyyden säilymisen puolesta - ompahan yksi syy enemmän raahautua äänestämään.

Viikonlopun tapahtumat, jotka aiheuttivat mukavan pyrähdyksen pörssissä eivät ole oikeastaan itselleni selvillä, sillä ainakaan satunnaisesti seuraamissani gallupeissa ei ole tapahtunut juuri lainkaan muutoksia. Viimeinen Economistin julkaisema gallup (alla) ei näytä minkäänlaisia piikkejä, mikä selittäisi markkinoiden reaktiota.

Economistin julkaisema Brexit-gallup
(http://goo.gl/VuZKC8)
Interaktiivisesta taulukosta selviää, että köyhiksi ja vanhoiksi (52% - 57%) luokitellut ihmiset ovat vahvasti unionista eroamisen kannalla ja taas nuoret ja rikkaat (60% -53%) selvästi jäsenyyden säilyttämisen kannalla. EOSien osuus näyttäisi heiluvan 10 - 15% paikkeilla. 

Tässähän pitää laittaa sormet ristiin sen puolesta, että paikallinen nuoriso löytää sankoin joukoin äänestyspaikoille huomenna.

Tuliko viikonloppuna jokin yllättävä uutinen mistä markkinat ilahtuivat vai mistä johtuu alkuviikon nousumarkkina?


1 kommentti:

  1. Ei ainakaan mun uutisvirtaan tullut suuria ja mullistavia uutisia, tiedä sitten.. Muutenkin noissa gallupeissa korostuu aina ääripäät, että kattellaan nyt sitten miten käy :)

    VastaaPoista