1/20/2015

Tulonhankkimiskulut verotuksessa


Vähennykset pääomatuloista. Olen vasta viime aikoina herännyt pääomatuloista tehtävien tulonhankkimiskulujen vähennysmahdollisuuksiin. Aiheesta on pirstaloitunutta tietoa saatavilla, ja vähennyksien läpimeno tuntuu riippuvan siitä, missä ja kuka verovirkailija veroilmoitukseen tutusuu (jos tutustuu).

Vähennyksiä on mahdollista tehdä, sijoitustoiminnan laajuus huomioon ottaen: Puhelin- ja atk-kulut, sijoituskirjallisuus, tulonhankkimislainan hoitokulut ja nostoprovisio, sijottamiseen liittyneet matkakustannukset sekä arvopaperien hoito- ja säilytysmenot (50€ omavastuu).

Esimerkiksi tietokoneen vähennyksessä, tulee ottaa huomioon sen todistettava käyttötarkoitus. Vähennys voidaan tehdä joko koko hankintahinnasta tai sen osasta.

Alla oma luonnokseni tulonhankkimiskulujen vähennyksestä. Kaikki kulut ovat perusteltavissa ja todistettavissa. Asiasta olen myös keskustellut verojuristin kanssa, joka totesti, että kulut näyttävät olevan hyvin perusteltavissa, mutta lopullisen päätöksen tekee verovirkailija . Toisin sanoen lähdetään katsomaan miten käy, todennäköisin skenaario on, että veroilmoitukseni ei nouse järjestelmissä esiin pienien summien takia eikä päädy ikinä edes verovirkailijan pöydälle.



Tosiaan ensimmäistä kertaa tarkoitus katsoa miten suhtaudutaan näihin vähennyksiin suhteessa sijoitustoimintani luonteeseen. Itselläni ei viime vuodelle ole luovutusvoittoja vaan pelkkiä osinkotuloja. Ymmärtääkseni tämä synnyttää alijäämähyvitystä, jonka voi höydyntää realisoidessa myyntivoittoja

Kommentoi! Kerro omista kokemuksistasi tulonhankkimiskulujen vähennysten kanssa tai esitä mielipiteesi omasta laskelmastani.  



Lähteet:
Avaa asiakkuus verkkopankkitunnuksilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti