7/29/2016

Degiro - tulevaisuuden lupaus

Portfolion mahdollinen siirtäminen Degiroon
30 kertaa edullisemmat kaupankäyntikulut USA :n markkinoille verrattuna Nordnettiin. Aivan käsittämätöntä.

Avasin eilen tilin Degiroon tutustuakseni palvelun tarjoamaan ja sen käytettävyyteen tulevaisuutta silmällä pitäen. Ensi vaikutelma palvelusta on, että yrityksellä on vielä työnsarkaa edessä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tällä hetkellä yhtiö ei myöskään toimita kaupankäyntitietoja automaattisesti verottajalle, vaan ne tulee itse ladata ja laittaa menemään.

Tosin käyttökokemus ei vaakakupissa paljoa paina, jos USA :han sijoittaminen onnistuu hintaan 0,50€ + 0,004 USD per osake (Nordnet: Min 15€/0,3%).

Tulevaisuudessa Degiron käyttö USA :n markkinoille sijoitettaessa vaikuttaa erinomaiselta ratkaisulta kulujen karsimiseksi.

Tulevaisuudessa sen takia, että portfolion siirtäminen Nordnetistä ei ole vaihtoehto (kuva alla) eikä tällä hetkellä osakkeiden myyminenkään.
Nordnet - osakkeiden siirtäminen pois palvelusta
Degiro myös mainostaa suomalaista asiakaspalvelua, mutta ensimmäisen kokemuksen perusteella en oikein tiedä kotimaisen asiakaspalvelun kattavuudesta. Otin yhteyttä heti rekisteröitymisen jälkeen, sillä sisäänkirjautuminen palveluun ei onnistunut.

Paljastui, että Chromella kirjautuessa automaattinen salasanan tallennustoiminto sotkee Login kentän ja estää kirjautumisen. Tässä vastaus aspasta, joka sai epäilemään asiakaspalvelun kattavuutta.

"Voisiteko kokeila toisella selainmella esim. Explorer tai Firefox. Joskus selaimet tallentta vanhat salasanat ja sen takia ei pääse kirjautua sisään.
Jos ongelma vielä jatkuu älä epäröi ottaa minuun yhteyttä."
Toki vastaus tarjosi ratkaisun ongelmaani, mutta kirjoitusvirheiden määrä hieman epäilyttää. Tosin
Lontoon murteella saisi tarvittaessa hoidettua läpi akuutit puhelinsoitot, jos tarve vaatisi.

Yhteenveto. Tällä hetkellä pidän sijoitukseni vielä Nordnetissä, osittain sieltä nostamani superluoton takia. Degiro kuitenkin tarjoaa uskomattoman edullisen mahdollisuuden kaupankäyntiin, joten keskipitkän aikavälin tavoitteena on portfolion asteittainen siirtäminen palveluun.

Nordnetin kulurakenteella kilpailuun reagoiminen voi olla vaikeaa, enkä usko hinnaston Euroopan ulkopuolelle tehtävien toimeksiantojen osalta hirveästi muuttuvan.

 Forbes, Fortune ja Bloomberg Businessweek nyt edullisesti kotiin kannettuna!
Kansainväliset talouslehdet - Lehtiapaja.fi

Ja tosiaan, ostin pienen erän Walmartia kovilla kaupankäyntikuluilla laskeakseni Betssonin suhteellista osuutta salkussa ja sain pienennettyä koron takaisin 2,49%!

*EDIT - Degiron T&C on tosissaan maininta osakelainauksesta, joka ei missään nimessä ole sijoittajalle win-tilanne. Kiitokset kommenteista. Naapuriblogista löytyi Googlen kautta kattava analyysi Degirosta: http://www.omistajavaurastu.com/2015/05/osakevalittajat-ensimmaiset-kokemukset.html

16 kommenttia:

 1. Sen verran epämääräinen välittäjä, että on todellakaan aio siirtää kuusinumeroista osakesalkkuani sinne vaikka kaupankäynti olisi ilmaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin on nyt epäluulot kasvanu kirjoitushetkestä.

   Poista
 2. Interactive Brokers saattaisi olla tekstissä mainittuakin järkevämpi vaihtoehto..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi - oon ymmärtänyt muiden kirjoituksista, että palvelussa on kiinteä kk-hinnoittelu, mikä ei mun treidaustahdilla kuulosta sopivalta. Mut pitääpä tarkistaa.

   Poista
  2. Investor Without A Cause30. heinäkuuta 2016 klo 15.09

   IB veloittaa vähintään 10 USD kuukaudessa. Tuosta kuitenkin vähennetään kaupankäyntikulut. Jos kuukauden aikana esim. maksat valuutanvaihdosta ja kaupanteosta 4 USD, niin kuukausimaksu on siltä kuukaudelta 6 USD. Jos tilin arvo on yli 100.000 USD, niin kuukausimaksua ei veloiteta.

   Minusta tuo sopii hyvin aktiiviseen kaupankäyntiin tai jos hankkii useampia rahastoja tai ETF:iä säännöllisesti kuukausittain.

   Haittapuolena Suomea painottaville, että Helsingin pörssissä ei voi tehdä kauppaa. Toisena haittapuolena sijoitusuran alkutaipaleella oleville on USD 10.000 aloitustalletus (rahaa tai arvopapereita), jonka tosin voi tilin avauksen jälkeen nostaa pois.

   Näytät käyttävän velkaa sijoittamiseen. IB on yksi edullisimmista sijoitusvelan myöntäjistä. Euroja saa tällä hetkellä 1,5 %:n korolla, dollareita 1,8 %:n korolla.

   Poista
 3. Tutustuin tähän vuosi takaperin. Käyttöehdoissa oli epämääräinen maininta, että he saavat lainata asiakkaan omistamia arvopapereita. Tämän takia päätin jättää kokeilematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm kiitti tiedosta, kuulostaa joo hieman epäilyttävältä. Pitää perehtyä hieman tarkemmin :)

   Poista
  2. Degirolta löytyy muistaakseni "Custody" versio tilistä jossa asiakkaan varoja ei lainata. Hinnoittelussa oli pientä eroa eli hitusen kalliimpi kun perivät osingoista maksuja. Alla saamani vastaus:
   With a Custody account the price for processing a dividend payment is: € 1,00 + 3,00 % osingosta (max. 10,00 %).
   So if you have a monthly dividend payment of €10, the processing costs will be €1,00 since there is a max of 10%.


   Poista
  3. Kiitti tiedosta! Ei toi komissio jokasesta saadusta osingosta kyllä hirveen hyvältä kuulosta

   Poista
 4. Mielenkiintoinen murre kieltämättä asiakaspalvelussa..Taidan jatkaa itsekin toistaiseksi Nordnetin asiakkaana. :)

  VastaaPoista
 5. Opiskelijabudjetilla3. elokuuta 2016 klo 6.50

  Degirolla on myös "Connectivity Fee", joka veloitetaan vuosittain jokaisesta pörssistä, jossa kauppaa on käyty.
  Degiron hinnastosta:
  €2,50 (max 0,25% koko salkusta) per vuosi ja pörssi

  Tuo yllätti, oman salkun kohdalla luotettavuus vie voiton halvasta hinnasta, joten Nordnetissä pysytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuntuu koko ajan paljastuvan lisää asioita Degirosta, mitkä syö luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä

   Poista
 6. Tili avattu Degiroon reilu kuukausi sitten. Tähän asti ei ole ilmennyt mitään ongelmia. Tilisiirrossa mennyt 2-4 arkipäivää. Kahdesti olen ostanut pienellä summalla osakkeita USAsta ja välityspalkkiot 0,51€ ja 0,55€. Ensimmäiset osingot kohta tulossa. Saa nähdä tuleeko perille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osingot ovat tulleet perille ja ostoja jatkettu :).

   Poista