8/26/2015

TransferWise - Rahansiirto ulkomailta Suomeen


Back to home

Suomeen palattuani rupesin selvittämään edullisinta keinoa siirtää työharjoittelusta tienatut rahat valtameren yli. Olin käynyt asiasta juttelemassa jenkeissä pankkikonttorilla, jossa selvisi, että nettipankin kautta en voisi kansainvälistä tilisiirtoa valtuutta, vaan se tulisi tehdä paikan päällä. Ongelmaksi tämä muodostui, koska en olisi maassa viimeisen palkkashekkini saapuessa.
       
Pankkiskene on muuten niin pirstaloitunut rapakon toisella puolella, että nettipankit ja niiden palvelut on valovuosia suomalaisten vastaavia jäljessä. Ikävä tuli Nordean selkeää je helppokäyttöistä käyttöliittymää.

Lensin takaisin Suomeen tarkoituksena soittaa konttorinjohtajalle ja valtuuttaa siirto, jos en löytäisi parempaa vaihtoehtoa.

Soitin kotona Nordean asiakaspalveluun, josta tiedustelin mahdollisuutta avata USD-tili ja siirtää varat suoraan sinne - välttyisin lähtömaan pankin suhteellisen kovilta vaihtokursseilta. Aspasta neuvoivat käymään konttorissa..

Nordean konttorissa ei henkilökunta osannut oikein mitään sanoa, googlettelivat vain omilta sivuiltaan ohjeita. Tolta reissulta ei kyllä jääny mitään käteen


TransferWise

Rupesin tutkimaan muita mahdollisuuksia kuten PayPalia ja Western Unionia, jotka kuitenkin perivät täällä pohjolassa asuvalta ihmiseltä epäinhimillisen kovat kustannukset niin vaihtokurssien kuin maksujen muodossa.

TransferWiseen törmäsin sattumalta googlettelemalla englanninkielisin hakusanoin mahdollisuuksia siirtää varoja maasta toiseen.
TransferWisen perustajat ja sijoittajat
TransferWise on kahden virolaisen kaverin perustama yritys, joista nykyinen toimari on aikaisemmin ollut mukana rakentamassa Skypeä. Pähkinänkuoressa kaverukset perustivat firman, koska kyllästyivät kohtuuttomiin rahansiirto kustannuksiin työskennellessään kahden eri maan välillä.

Omat fiilikset oli hieman epäileväiset palvelun suhteen, vaikka sivusto hyvää duunia tekeekin vakuuttamalla käyttäjiä tunnetuilla sijoittajilla ja Skype historialla. 

Tästä rohkaistuneena iskin kaikki tienaamani rahat tulemaan yhdellä siirrolla (?!). Rahaa pystyy tosin siirtää vain omien tilien välillä, joten väärinkäytöksiä ei juuri pääse syntymään. 

Palveluun syötin molempien pankkieni tiedot, siirrettävän summan ja latasin kuvan ajokortistani henkilöllisyyden varmistamiseksi. Manuaalista pankkisiirtoa minun ei tarvinnut tehdä, vaan palvelu pääsi varoihin käsiksi pelkällä valtuutuksellani.

Omalla kohdallani siirtoprosessi eteni seuraavasti:

 1. Rahat lähtivät pankkitililtäni saman arkipäivän aikana.
 2. Rahojen "clearaaminen" kesti neljä arkipäivää
 3. Taalojen vaihtaminen euroiksi palvelun sisällä hoitui automaattisesti ja kesti muutaman tunnin varojen clearaamisesta.
 4. Rahat lähtivät kohti Suomea parin tunnin kuluttua valuutanvaihdosta
 5. Varat saapuivat tilillet yhden arkipäivän kuluttua.
 6. Yhteensä aikaa kului siis viisi arkipäivää
TransferWise tarjoaa erittäin kilpailukykyisen kurssin, vaihtohetkellä tarjottu kurssi oli lähes sama, mitä Google kertoi todelliseksi kurssiksi. Edulliset valuuttakurssit perustuvat siihen, että palvelulla on suuri määrä käyttäjiä, jotka siirtävät rahaa jatkuvasti valuutasta toiseen - palvelu mäthcää siirtojen tekijät, ja vaihtaa rahat palvelun sisällä. 

Käyttämällä TransferWisen palvelua kansainväliseen rahansiirtoon, säästin laskujeni mukaan 90€. Palvelu laski myös itse summan, jonka säästin palvelua käyttämällä: 89,49€. TransferWise vei välistä noin 6€ valuuttakurssierona, eli sain muutaman tonnin siirrettyä 6 eurolla - pretty impressive.

Palvelu olisi veloittanu siirrettävän summani kohdalla 10€ siirtomaksun, jonka kuitenkin sain poistettua käyttämällä netistä löytämääni referreal linkkiä. Jos olet suunnitellut pakenemista Portugaliin tai sattuu olemaan muuten vaan tarvetta kansainväliseen rahansiirtoon, kannattaa tili avata TransferWiseen TÄSTÄ LINKISTÄ

Käyttämällä linkkiäni, saat ensimmäisen siirtosi aina 3000€ asti ilman siirtomaksua. Jotta linkki tuottaisi meikäläiselle rahaa, vaatisi se kolmea tehtyä siirtoa 25pvän sisällä (tn=0). :)

Ajattelin jakaa oman kokemukseni, jotta välttyisit tulevaisuudessa pankkien epäinhimillisistä kustannuksista. Kirjoitushetkellä TransferWise oli huomattavasti Western Unionia ja PayPalia halvempi muutamaa tonnia siirrettäessä.

Mukavaa Syksyä..       


2 kommenttia:

 1. Hyvä tietää tosta palvelusta. Itse olen siirtänyt rahaa molempiin suuntiin Suomen ja Yhdysvaltojen välillä ihan vaan kunnon vanhalla wire transferilla. Ulkomaan wire transferit ei Jenkkilässä onnistu kuin isoimmista pankeista. Omat kokemukset on Chase ja Bank of Americasta. Chase veloittaa $40 USD lähetetystä siirrosta ja Nordea ottaa muistaakseni 6,95€ sen vastaanotosta. Itse olen aina lähettänyt siirron aina USD:nä sillä Nordeasta on saanut ihan hyvän vaihtokurssin rahoille. Rahat siirtyy yleensä aika nopeasti 3 - 4 päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,
   Unohin laittaa tuhoon postaukseen, että siirron kokonaiskustannukset olivat 6€ muutamaa tonnia siirrettäessä.

   Laitoin sulle meilillä muutaman kysymyksen jenkeissä työskentelystä, arvostan jos kerkeet vastaamaan! :)   Poista