1/24/2015

Huonot sijoituspäätökset

Oppirahat. Sijoitusurani alkuun osui muutama harhalaukaus, jotka toivottavasti tarjoavat teille oppitunnin meikäläisen piikkiin. Aloitin potentiaalisten ostokandidaattien seulomisen tutustumalla yleisimpiin tunnuslukuihin, sektoreiden tilanteeseen ja johdon omistukseen. Näiden sekä intuitiön perusteella päädyin muutamaan laadukkaaseen yritykseen, joiden markkina-arvo oli oleellisesti laskenut ennen ostohetkeä. Samaan aikaan markkinat olivat hyvin volatiliset ja pelko uudesta finanssikriisistä oli ilmassa.


Case Neste Oil





Case Nokia

Ostohetkellä tarkoitus oli investoida yritykseen pitkällä tähtäimellä, mutta euroalueen kriisien myötä päädyin myymään omistukset yrityksistä pois ja ostaa tulevaisuudessa halvemmalla takaisin, eli yrittää ajoittaa ostot. Jos olisin holdannut ostamiani lappuja tähän päivään asti, olisivat ne tuottaneet 229% laskennallisen tuoton (Ei osinkoja huomioon). Jossittelu on turhaa, se miksi jaan tämän seikkailun, on omien virheiden analysointi, joka toivottavasti auttavat muita jatkossa.


Opittua


  1. Älä yritä ajoittaa ostoja
  2. Älä panikoi markkinoiden ottaesa osumaa
  3. Laskevilla markkinoilla pohdi, miksi ostit kyseistä yritystä ja harkitse myyntiä vasta, jos yrityksen omat näkymät ovat oleellisesti muuttuneet sijoitushetkestä

Avaa maksuton sijoitussalkku

2 kommenttia:

  1. Huh huh, eli myit Nokiat 1,7 €/kpl. Nyt hinta jo 7,18
    Lisäksi olisit saanut sen päälle pelkästään viime vuonna 22% osingon.
    Mieti jos olisitkin myynnin sijasta ostanutkin lisää kun halvalla sai.

    VastaaPoista
  2. Kyllähän holdaamalla olisi tosta saanut kovat voitot, varsinki opiskeljialle :P
    Tota voi nyt enää tarkastella 5k€ "koulutuksena", tuleepahan tälläset virheet vältettyä tulevaisuudessa, jossa mahdollisesti vielä isommilla summilla ollaan liikkeellä..

    VastaaPoista