10/26/2015

Rapalat laidan yli

Nyt tuli viimein irrotettua Rapalan osakkeet opintolainasalkusta. Mielestäni firman kahden pääomistajan sekä johtoryhmän intressit eroavat omistani. Operatiivinen johto ei näytä edelleenkään omistavan firman osakkeita, jolloin on vaikea kuvitella heidän sitoutuvan yrityksen markkina-arvon kasvattamiseen täydellä sydämmellä. 

Jo 17-vuotta yrityksen toimitusjohtana työskennellyt Jorma Kasslin on mitä todennäköisimmin pian jäämässä eläkkeelle, mikä toivottavasti johtaa uuden toimitusjohtajan rekrytoimiseen nykyisen organisaation ulkopuolelta. Tämän skenaarion toteutuessa, voisin mahdollisesti harkita omistajaksi palaamista. Siihen asti pysyttelen kaukana kyseisestä lapusta.

Rapala viihtyi salkussa reilun vuoden verran - saldona -60€
Opintolainasalkussa on myynnin seurauksena käteistä nyt 1500€, jotka päätyvät todennäköisesti joko Seucirtakseen tai Fortumiin.

Opintolainasalkun tilanne 26.10

Syksy on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja opintojen sekä projektien eteen tulee käytettyä huomattavasti enemmän aikaa verrattuna ensimmäiseen vuoteen. Blogiin ei ole tullut vähään aikaan kirjoiteltua seurantaa omien projektien ja opintojen alun vietyä suurimman huomion. Jatkossa tavoitteena olisi ainakin useampi kuin yksi päivitys per kuukausi. Yllättävän paljon on tullut yhteydenottoja sähköpostiin opintojaan aloittelevilta korkeakouluopiskelijoilta kesän ja syksyn aikana - toivottavasti teillä on lähtenyt opinnot ja sijoitukset hyvin liikkeelle! :)

4 kommenttia:

  1. Hei, millaisia kysymyksiä saat postiisi? =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro, viestejä tulee niin liittyen opiskelujen alottamiseen, pääaineen valintaan, työharjotteluun, opintotukeen ja sitten yleistä palautetta henkilöiltä, jotka on samassa tilanteessa :)

      Poista
  2. Morjes, mahtavaa että jaksat pitää blogia aiheesta! Itse lähes samassa tilanteessa kuin sinä ja sijoittaminen kiinnostaa kovasti. Haluaisitko avata hiukan miten etsit uusia sijoituskohteita? käytätkö screenereitä jne? Myöskin mitä asioita pidät ensisijaisen tärkeinä osakkeita valittaessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro, mukava kuulla! :)

      Google Financen screenerin kanssa jonkin verran tullut leikittyä, mutta enemmän painoarvoa annan ns. pehmeille tekijöille joita voi olla useita kymmeniä (tulevaisuuden trendit/kilpailu/positio markkinoilla/tarjooma/ostaisinko tuotteen/ISE yms). Jokaisen sijoituksen takana on itsellä ollut jokin kantava visio siitä, miksi yritystä kannattaisi omistaa ( Securitas - pakolaiskriisi makroajurina / IC Group - hyvin asemoitu tuote, joka vetoaa erinomaisesti tulevaisuuden työssäkäyviin)

      Rapalasta viisaantuneena ainakin itselle on tärkeää, että yrityksen operatiivinen johto myös omistaa yritystä. Yrityksen omistusrakenteella ja hallituksella on myös iso merkitys omaan sijoituspäätökseen)

      Poista