4/04/2015

Perusvahva maaliskuu

Opintolaina- ja velattoman salkun kehitys maaliskuussa

OMXHPI        + 1,1%
Velaton salkku   +  4,53%
Opintolainasalkku  - 1,52% 

Opintolainasalkku
Maaliskuu oli opintolainasalkun osalta tasaista sahaamista, loppukuussa rapalasta irronnut osinko veti salkun kehityksen pakkaselle maaliskuun osalta. 

Oon harkinnut Rapalan myymistä, mutta pakkohan se on varmaan muutama kvartaaliraportti odottaa, ja katsoa vahvistuneen taalan ja tehtaan siirtämisen vaikutuksia. Jospa potentiaali rupeaisi pikkuhiljaa realisoitumaan?

Velaton salkku
Salkku repäisi maaliskuussa hyvän eron vertailuindeksiin UPM ja Betssonin vetämänä.

Kuun aikana irtosi nordealta sekä tikkurilalta osinko, joista nordean osinko tilitettiin maaliskuun lopussa. Seuraava osingonmaksaja tulee olemaan UPM, josta osinko irtoaa 10.4.

Salkun käteispositio kasvoi Elisan myynnin johdosta ja on kirjoitushetkellä 16%. Osinkojen kilahtaessa tilille positio kasvaa noin 20%, olettaen kurssien pysyvän paikallaan.

UPM keventämistä kohti nordnetin kulta-tason superluottoa panttaan osingon irtoamisen yli, siinä toivossa, että kurssi toipuu nopeasti takaisin irtoamista edeltäville tasoille.

Mukavaa Pääsiäistä!


2 kommenttia:

  1. Hei, aiotko vivuttaa opintolaina vai velatonta salkkuasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka,
      Alkuun saan napattua superluottoa vaan velattomaan salkkuun, opintolainasalkussa ei oo tarpeeksi rahaa / hajautusta vielä.

      Saa nähä missä kurssit heiluu kun opintolainasalkussa on se 10k€, voishan tota lainasalkkua vivuttaa lisälainalla ;)

      Poista