8/24/2015

Aikamoista rommausta

Toivottavasti hirveän moni lukija ei ole osallistunut Kiinan karkeloihin
Olen yrittänyt olla seuraamatta oman salkun kehitystä tässä pienen myllerryksen keskellä. Äsken tuli kuitenkin avattua vahingossa Sharevillen automaattinen "näin salkkusi suoriutui viime viikolla" sähköposti - näemmä lähemmäs 8% tullut salkku alas pelkästään viime viikon aikana. 

Tämän kaliiberin laskuaaltoa ei taida olla tullut vielä itselleni vastaan, 2012 Kreikka hermostuneisuuden aikana ei sentään kolmea pinnaa laskettu päivän aikana, saatikka usean päivän putkissa.

Oma tilanne tällä hetkellä; opintolainasalkussa on noin kaksi kiloa käteisenä, jotka antaa hyvä tilaisuuden odotella vieläkin parempia ostopaikkoja. Toiseen salkkuun saan siirrettyä myös parisen tonnia, jotka olen korvamerkinnyt käytettäväksi jenkkimarkkinoille.

Harkitsen myös kahden salkkuni yhdistämistä, jotta saisin tarvittaessa myös superluoton käyttööni. Salkkujen yhdistämisestä Nordnet veloittaa hyväksyttävän 10€/arvopaperilaji.

Mielenkiintoista aikaa markkinoilla, euro vahvistuu suhteessa dollariin, koska Kiinan devalvoidessa Juanin, jää FED :in syksyinen koronnosto yhä epätodennäköisemmäksi

6 kommenttia:

  1. Hei, kyllä tällaiset "tilanteet" sitten tuppaavat kymmenien vuosien sijoitushorisonteissa suttaantumaan. Ainakin itse toivon näin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan näin :P Eihän sitä tiedä vaikka tästä alkaisi tuomiopäivän tapainen kurssilasku..

      Poista
  2. Minua ei niin sureta silloin kun indeksit laskee. Se kuuluu asiaan ja onpahan halvempi ostaa. Sen sijaan yhdessä vaiheessa indeksit nousivat tasaiseen tahtiin ja oma salkkuni meni samaa vauhtia päinvastaiseen suuntaan. Se oli aika ahdistavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseänikin lähinnä tän päivän kurssilaskut nauratti, muutama vuos takaperin olisin tod. näk. ollut hiukka hermostuneempi :)
      Joo tossa saa olla jo huonoa tuuria, jos onnistuu valitsemaan useamman kun yhden osakkeen, joka harjaa yleistä kehitystä vastaan.

      Poista
    2. "Joo tossa saa olla jo huonoa tuuria, jos onnistuu valitsemaan useamman kun yhden osakkeen, joka harjaa yleistä kehitystä vastaan."

      Toden totta huonoa tuuria, mutta jos onnistuu valitsemaan useamman osakkeen, joka tuottaa selvästi yleisindeksiä paremmin, niin se on kyllä jo todellista taitoa =D

      Poista
    3. Hehe :) Näinhän se taitaa olla, että on olemassa huono tuuria ja sitten on näitä "valistuneita" arvauksia :P

      Poista