4/23/2016

Opintolainaprojekti 1450€ Vihreellä!



Morjesta!

Tapahtumarikas alkuvuosi takana, muutama jäljellä oleva kurssi loppusuoralla ja kesätyöpaikka plakkarissa. Yhden postauksen oon näköjään vaan saanut kirjoitettua tänä vuonna, vaikka useita aiheita on käynyt mielessä. Loppujen lopuksi en ole halunnut ns. väkisin puskea tekstiä ulos, joka ei olisi tuottanut itselle saatikka lukijoille paljoakaan lisäarvoa :)

Blogiin on kuitenkin jostain ihmeen syystä virrannut huomattavan paljon lukijoita kuukautta kohti, vaikka uutta sisältöä ei ole ilmestynyt. Aktiivisesti on tullut seurattua muiden kirjoittelua, mitä kautta olen lisännyt muutaman yhtiön seurantalistalleni.  Tällä hetkellä on kaksi yhtiötä, joihin jompaan kumpaan olen kaavaillut seuraavaa 1800 € sijoitusta: Anheuser-Busch Inbev ja Mondelez International. Toivotaan, että kesä veisi näiden yhtiöiden kursseista ylimääräiset pois, jotta sijoittaminen olisi järkevää.

Opintolainasalkun nykytilanne

Tässä vähän lukuja opintolainaprojektista:

Nostettu opintolaina + pääomitettu korko =  7 236 €
Opintolainasalkun arvo 23.4 = 8 686 €
Erotus = 1 450 €

Ensi viikolla voi salkku heilahtaa Fortumin tulosjulkistuksen seurauksena, tuskin uusi toimitusjohtaja on näin lyhyellä ajalla saanut hirveästi positiivisia yllätykisä taiottua. Omistusta en rupea veivaamaan, joten toivotaan torjuntavoittoa :P

Se on kesä nyt!

2 kommenttia:

  1. Hei!


    Olen lueskellut blogiasi ja huomasin sinun olevan itselleni mukavan samaistuttava sijoittaja. Minäkin olen tällä hetkellä opiskelija, mutta vasta toisen asteen koulu (lukio) menossa tai aika lailla käytynä. En malta odottaa, että pääsen siirtymään korkeakouluun opiskelemaan, nostamaan opintolainaa ja pistämään sen poikimaan.


    Kirjoittelinkin vähän ajatuksia blogiini nyt ensi vuoden syksyllä toimeenpantavasta opintotuen leikkauksesta, joka vaikuttaa opiskelijalla sijoitettavaksi jäävän rahan määrään.

    http://pennipoikimaan.blogspot.com/2016/04/ajatuksia-opintotuesta-ja-sen.html

    Toisaalta opintorahan leikkaus tarkoittaa sitä, että me opiskelijat joudumme mahdollisesti käyttämään osaa opintolainasta elämisen kustannuksiin. Toisaalta taas opintolainan maksimimäärää kuukautta kohden nostettiin, joten opintolainasalkku saattaa kasvaakin.


    Kiva nähdä, että olet päässyt oikein mukaviin tuottoihin opintolainasalkullasi. Tällaiset voitot ovat tietenkin itsellänikin haaveena, mutta ainahan sitä tappionkin mahdollisuus on. Itsellä pelkoa tulevan opintolainasalkun miinukselle menemisen seurauksista kuitenkin lievittää opintolainahyvitys.


    Tsemppiä nykyisille ja tulevillekin sijoituksillesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro,
      Pitääpä lukea sun tekstit läpi, tosiaan itse en oo vielä kerenny paljon tutkia tulevia muutoksia, pitänee kesällä ottaa paremmin selvää, kun on enemmän infoa saatavilla. Juu toi hyvitys antaa sen verran kovan puskurin, että aika pahasti pitää uunoilla, että tossa kokonaisuudessaan tappiolle jäätäisiin :)

      Poista