6/17/2016

Superluotto Aktivoitu



Järjestelin tässä pari viikkoa takaperin omistuksia sulkemalla opintolainasijoituksia varten avatun salkun ja siirtämällä sen sisällön ns. oman rahan salkkuuni - tavoitteena nostaa salkun lainoitusarvoa ja pienentää yksittäisten omistusten suhteellisia osuuksia salkussa. Toimenpiteelle tuli hintaa 30€ eli 10€ per arvopaperilaji.

Rupesin selvittämään Superluoton aktivointia ja siihen perehtymättömänä yllätyin heti siitä, että Nordnet vaati fyysisen luottohakemuksen postitse, olin olettanut hakemuksen hoituvan kätevästi netissä pankkitunnusten avulla. Itse hakemuksen sai ladattua Nordnetin sivuilta lähes valmiiksi täytettynä ja haettavan summan lisäksi luottohakemukseen tarvitsi vain raapustaa selvitys työsuhteesta, veloista ja varallisuudesta. Pienin haettava luottolimitti jonka systeemi ilmoittaa on 10 000€. Laitoin kuitenkin asiakaspalveluun viestiä hakemuksestani ja toivon luottolimitin rajoittuvan aluksi 5 000€.

Noin kaksi viikkoa luottohakemuksen postituksesta sain Nordnetin kautta viestin, että luottohakemukseni on hyväksytty (Postitin paperit Jenkeistä, hence the delay) ja luottolimitiksi määräytyi 5 000€


Superluoton nostin lähinnä varautuakseni kesällä tapahtuviin myllerryksiin markkinoilla, jotta tarvittaessa pystyisin iskemään edullista lainarahaa mielestäni laadukkaisiin kohteisiin. Viime aikaisen heilunnan aiheuttanut Brexit näyttää saavan noin 33-38% todennäköisyyden vedonlyöntiyhtiöiltä, mikä on omiin silmiini pienempi kuin mitä raflaavilla otsikoilla lehtiä myyvät mediatalot ovat saaneet ihmiset uskomaan. Onneksi Englannilla menee sentään hyvin EURO 2016 kisoissa, englantilainen kollega oli varma, että he pysyvät EU :ssa, jos joukkue varmistaa lohkovoiton ;)

Siitä huolimatta pörssikurssit tulee heilumaan rankasti ensi torstaina, mikä voi avata hyviä ostopaikkoja, mikäli uskoo Britannian pysyvän unionissa. Äänestys näyttäisi sulkeutuvan 10 p.m paikallista aikaa, eli silloin myös Pohjois-Amerikan pörssit ovat jo kerenneet sulkeutua. Aasian markkinoiden Indekseistä pääsee siis live-seuraamaan isojen pelureiden liikkeitä ja äänestystuloksen todennäköisyyttä. Olisi mielenkiintoista myös kuulla, miten isot institutionaaliset sijoittajat toimivat äänestyksen ympärillä ja mistä he saavat ennakoivaa dataa äänestyksen tuloksesta.

Saa nähdä miten käy - sormet ristiin vahvan EU kannatuksen puolesta (Mielipide saattaisi olla eri, jos lähes koko omaisuus ei olisi kiinni osakkeissa :P )


2 kommenttia:

  1. Itseänikin alkanut kiinnostamaan tämä superluoton ottaminen... Kaikki kriteerit 0,99% korolle myös täyttyy. Ainut asia mikä itseäni mietityttää on että tällä hetkellä olen vain täysipäiväinen opiskelija. Onko sinulla tietoa onko työssä käymättömän opiskelijan mahdollista saada superluottoa aktivoitua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että onnistuu. Jos ei säännöllisiä tuloja, niin eiköhän ne kuitenkin sun salkkua vastaan myönnä tietyn osuuden. Itse myös täysipäiväinen opiskelija ja ilmoitin sinne kesätöistä saatuja tuloja.

      Poista