3/29/2015

Nordnet Superluotto - Opintolainaa halvempaa rahaa

Nordnet yllätti kuluneella viikolla positiivisesti, lanseeraamalla mahdollisuuden matalakorkoiseen Superluottoon. Tätä kirjoittaessa Nordnet superluoton Kulta-taso tarjoaa kymmenyksen halvempaa lainaa verrattuna Nordeasta nostamaani opintolainaan.

Tällä hetkellä velattoman salkkuni sisältö ei kuitenkaan oikeuta kumpaankaan alla mainituista tasoista, vaan luottoa olisi tarjolla vain 4,85% vuotuisella korolla. Syynä tähän on UPM :än suhteellisen suuri osuus salkussa (33%).

Näin saat Superluoton Kulta-tason mukaisen 0,99 % koron

Jos salkkusi yksittäinen osake tai ETF on enintään 20 % koko salkkusi markkina-arvosta (sijoitusrahasto enintään 60 %) ja käytössäsi on enintään 40 % salkkusi lainoitusarvosta, saat Kulta-tason mukaisen koron.

Näin saat Superluoton Hopea-tason mukaisen 2,49 % koron

Jos salkkusi yksittäinen osake tai ETF on enintään 25 % koko salkkusi markkina-arvosta (sijoitusrahasto enintään 75 %) ja käytössäsi on enintään 60 % salkkusi lainoitusarvosta, saat Hopea-tason koron.

Kulta-tason mukainen superluotto edellyttää UPM position keventämistä kolmanneksella ja kahden potentiaalisen sijoituskohteen hakemista salkkuuni UPMstä ja Elisasta irroittamillani varoilla, jotta omistusten suhteellisen osuuden saa painettua alle 20%.


  • Opintolainan koron alittavaa lainaa olisi mahdollisuus siis saada  40% salkkuni lainoitusarvosta. 
  • Salkkuni tämänhetkinen lainoitusarvo on noin 75% salkun arvosta, jolloin kulta-tason mukaista lainaa saisin nostettua summan, joka vastaa 30% (0,4x0,75 = 0,3) salkkuni tämänhetkisestä arvosta.




Superluoton Nostaminen


Opintolainan nostamisen myötä kynnys lainarahalla sijoittamiseen on ylitetty, joten muutaman tuhannen euron matalakorkoinen lisälaina kuulostaa kyllä houkuttelevalta.

Nykyisen kurssitason vallitessa en kuitenkaan harkitse uuden lainarahan sijoittamista, sillä oma näkemykseni on edelleen pienimuotoinen kurssilasku tulevan kevään ja alkukesän aikana.

Lyhyen aikavälin sijoitussuunnitelmaksi hahmottuu siis salkun muokkaaminen kohti kulta-tason luokitusta, mikä mahdollistaa vivutetun reagoinnin kurssilaskujen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Seuraava toimenpide tulee olemaan UPM:än keventäminen, mikä tulee kasvattamaan käteisen osuuden salkussa 30% paikkeille.

Uusia ostoja katsellaan näillä näkymin aikaisintaan kesällä, jolloin toivottavasti ostettavaa olisi paremmin tarjolla.

Loppuun Veikkauksen sponsoroima videokevennys, joka välittää mielestäni karua sanomaa suomalaisesta yhteiskunnasta ja rahapelimonopolista.

Aggressiivisesti ollaan syyttämässä ulkomaisia toimijoita piilomainonnasta ja uhkaamassa rikostutkinnalla ja samaan hengenvetoon ollaan sponsoroimassa tällästä höttöä, joka ei ilmeisesti kannusta uhkapelaamiseen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti