8/19/2016

Kuplan ennusmerkkejä


Tankkasin kolmannen erän Walmarttia eilisen tulosjulkistuksen jälkeen, nostaen WMT :n salkkuni toiseksi suurimmaksi yritykseksi.

Ostoon käytin Nordnetistä nostamaani superluottoa, tarkoituksena pitää osa lapuista suhteellisen lyhyessä holdissa ja optimi tilanteessa keventää WMT :n painoa vuoden loppua kohden.

Mitä kuplan ennusmerkkeihin tulee, niin kyllähän tää hieman absurdilta tuntuu, että parikymppisellä opiskelijalla on nyt melkein 20 000€ sijoituslainaa nostettuna (mahd. opintolainahyvitys ei huomioituna)

Lainat on tosin bullet-lainoja, eivätkä siis vaadi kuukausittaisia lyhennyksiä. 

Nordnetin superluotosta maksan tällä hetkellä 2,49% korkoa ja Nordean opintolainasta 0,65% korkoa.

Kiinnostaako sijoittaminen superluotolla? Avaa tästä maksuton salkkusi Nordnettiin ja nautit edullisimmasta kulutasosta ensimmäiset 2kk!

Betssonin osuus salkusta on nippa nappa yli 20%, mikä evää tällä hetkellä Nordnetin 0,49% kulta-tason koron. Ensi viikon operaationa on pienen Betsson siivun myyminen ja ostaminen mahdollisesti toiseen salkkuun takaisin.

Tulevaisuus


Tällä hetkellä salkkuni kestäisi yli 25% pudotuksen markkina-arvossa, sen aiheuttamatta ylimääräisiä toimenpiteitä.

Kivijalkapankissa on nyt myös kesätöistä säästetty pienimuotoinen käteispuskuri, jottei karhumarkkinan yllättäessä täydy myydä pää märkänä lappuja laitaan kattaakseen elämistä.

Tähän mennessä superluotolla vivutus on toiminut erinomaisesti ja salkku kiipeilee 5 vuoden huipuissa.

Saa nähdä kuinka kauan tää musiikki kestää ;)

Kannattaa myös pitää silmällä jenkkimarkkinoilla olevia vapaa-ajan asuntoja - "2nd home's" - näihin on kuulemma rakentumassa massiivinen kupla baby boomereiden siirtyessä vihreämmille niityille.

These are interesting times we live in

4 kommenttia:

  1. Moi! Pelkän otsikon perusteella oletin tekstin sisällön olevan vähän muuta :)

    Itsekin olen tätä kupla-asiaa miettinyt mutta Martin Paasin tämänpäiväinen kirjoitus ainakin pikkuisen rauhoitti hermoja:

    http://www.nordnetblogi.fi/ovatko-osakkeet-kalliita/18/08/2016/

    Itse en ole vielä kehdannut vipua ottaa firmalle. Ehkä voisin uskaltaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro - haha :) Siinä vaiheessa kun huomaan kauppiksella sijoitulainan ottamisen muodostuvan trendiksi, niin rupeen panikoimaan! :)

      Itse koin, että superluottoon siirtyminen oli luonnollinen askel opintolainasta ja nyt jos koskaan on hyvä aika totutella vivun käyttöön (Nuori ikä & salkun koko) :P

      Hyvä kirjoitus Martinilta!

      Poista
  2. Terve,

    teetkö osa-aikaista työtä opintojen ohella vai miten pystyt sijoittamaan koko opintolainan? Itse olen kitkutellut ja saan noin puolet sijoitettua, kesätöistä vähän paikkailemalla sitten lisää rahaa salkkuun. Ainakin Hki:ssä ei kyllä riitä koko tuki vuokraan ja elämiseen, vaikka ylioppilaskunnan kämpässä asunkin.

    terv. toinen kylteri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro, mulla on alla yks välivuosi lukion jälkeen josta vietin ison osan duunissa - siitä sai hyvän pesämunan. On myös opiskeluaikana ollut duunikuvioita sivussa.

      Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa myös, että vanhemmat auttaa vuokran kanssa, mutta näistä seikoista huolimatta jouduin myymään osakkeita keväällä rahoittaakseni elämistä.

      Poista