7/20/2016

Betsson - huomenna se selviää?



Edellinen kirjoitukseni näyttää keränneen valtavan määrän lukijoita, joten voin varmaan olettaa, että Betssoniin liittyvät asiat herättävät kiinnostusta ja monelta saattaa löytyä siivu kyseisestä firmasta.

Huomenna ollaan toivottavasti huomattavasti viisaampia Betssonin tulevaisuuden suhteen, mutta tällä hetkellä olen edelleen hyvin hämmentynyt.

Tästä löytyy Betssonin 2016 Q1 raportti - katso toi huviksesi läpi ja kerro meitsille, miten raporttia seuranneet kolme kuukautta on voinut tiputtaa kurssia yli 40% ja hävittää markkina-arvosta 700 miljoonaa euroa.

Betssonin neljännesvuosikatsaukset näyttävät olevan jokseenkin suppeita ja väljiä, toivottavasti annettu tulosvaroitus ja siihen johtaneet tekijät on avattu kunnolla huomisessa raportissa. Jos ei - tukee se mielestäni teoriaani optiopelleilystä.

Tulosvaroituksesta vielä sen verran, että jos se olisi seurausta jostain isosta poliittisesta riskistä, olisi tästä ollut maininta Q1 :sessä ja tulosvaroitus tuskin olisi ajoittunut juuri tuolle ajankohdalle. Yhtään poliittista päätöstä, joka vaikuttaisi Betssoniin ei ole noussut esiin ruotsalaisessa mediassa.

Mikäli huominen julkistus johtaa terävään kurssilaskuun, on yrityksessä täydytty tunaroida ennen näkemättömän ruhtinaallisesti. Tässä skenaariossa täytyy arvioida uudestaan omistajana pysymistä.

Taas jo kurssiliike ylöspäin on raju - silloin täytyy toivoa, ettei tyrmistyneet, omistuksensa myyneet piensijoittajat päätä nostaa joukkokannetta kurssimanipulaatiosta ;)

Neutraalin kurssireaktion aiheuttama Q2-raportti vaikuttaa myös oudolta vaihtoehdolta. Tää on kyllä ainutlaatuisen epätavallinen tilanne.

Oma veikkaus: Kurssireaktio on terävä ja se on positiivinen. Johto hehkuttaa "fantastista" kesäkuuta - jolla paikattiin tulosvaroitukseen johtaneita tekijöitä.

Jätetään tähän vielä se perinteinen vastuunvapautuslauseke, jossa todetaan, että kirjoitukset ovat omia mielipiteitäni, niissä esitetyt luvut voivat olla vaikka hatusta vedettyjä ja näin ollen täysin vääriä. Niitä ei tule myöskään pitää sijoitussuosituksina ja sitä rataa! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti