1/27/2015

Salkusta - IC Group A/S


Tiger of Sweden

Itseltäni löytyy ylioppilasjuhlia varten hankittu Tiger of Swedenin puku, joka kolmen vuoden jälkeen istuu edelleen täydellisesti ja on useaan otteeseen osoittautunu erittäin hyväksi sijoitukseksi. Joulun alennusmyynneissä törmäsin kyseisen brändin valikoimaan, mikä oli mielestäni merkittävästi kilpailijoita edellä materiaalin ja laadun osalta. Päädyin lähtemään Sokokselta uusien farkkujen kanssa, jotka 50% alennuksella olivat melkein kohtuuhintaiset. Tällä reissulla iski syntyi oma näkemys brädnin menestymisestä ja rupesin heti miettimään, että toivottavasti ToF on julkisen kaupankäynnin kohteena, jotta pääsisin hyötymään tulevaisuuden potentiaalista.

IC Group

IC Group - tanskalainen muotitalo, joka omistaa Peak Performancen, Malene Birgergin sekä Tiger of Swedenin brändit, jotka muodostavat leijonaosan yrityksen liikevaihdosta. Omistuksiin kuuluu myös pienet, ei ydinliiketoimintaan kuuluvat brändit: Designer remix ja Saint Tropez. 

Pikainen vilkasu
Itse nappasin osaketta 144 DKK hintaan, mikä tunnuslukuina tarkoittaa 4.2% osinkotuottoa (sis. lisäosinko), noin 14 P/E sekä 0.9 P/S, mitkä tämän sektorin yritykselle vaikuttavat lupaavilta. 
Tulevaisuudessa on tarkoitus päästä eroon non-core toiminnasta, eli Designer remixille ja Saint Tropezille passiivisesti uusi omistaja haussa sekä suunnitelmissa hyödyntää enemmän pohjoismaiden ulkopuolisia markkinoita. Positiota otan siis lähinnä sen puolesta, että Tiger of Sweden ja Malene Birger kasvattavat mukavasti markkinaosuuksia pitkällä aikavälillä.


Peak Performancen muodostaa suurimman osan liikevaihdosta vielä täälä hetkellä, mutta ToF tulee nykyisellä kasvuvauhdilla ottamaan kärkipaikan nopeasti. Suurin kysymysmerkki on Peakin suoriutuminen tulevaisuudessa, itse koen brändin asemoituvan aika heikosti suhteessa kilpailijoihin.


Linkki kanadalaiseen artikkeliin Tiger of Swedenin nuoresta CEO :sta



/Nalle

3 kommenttia:

  1. Hei! Mielenkiintoisen yrityksen olet löytänyt. Itse en ole pahemmin vaatealan yrityksiä seurannut, joskus kauan sitten Michael Korsia omistanut. Itsellä on täysin samanlainen käsitys TOF:sta. ToF on mielestäni pohjoismaissa saanut itselleen erittäin hyvän brändin ja brändien arvo tulee vain kasvamaan tulevaisuudessa. Yritykseen ja sen brändeihin tarkemmin tutustumattomana en tiennyt, että Peakin tai ToF:in kummankaan markkinat ovat noin pohjoismaihin keskittyneitä. Malene Birger on itselle tuntematon designmerkki, mutta pitääpä tutustua IC Groupiin ja sen brändeihin tarkemmin. Oma mielenkiintoni heräsi, kiitos siitä. Muutenkin mukavaa nähdä, että opintolainan mahdollisuudet ymmärretään ja sitä käytetään hyväksi! Lisäsin blogisi rolliini ja aion seurailla blogiasi mielenkiinnolla jatkossakin. Hyvää orastavaa kevättä!

    P.S. Googletin tätä kirjoittaessa myös Tommy Hilfigerin ja löysin PVH Corpin, joka omistaa Hilfigerin, Calvin Kleinin ja muita vähemmän tunnettuja merkkejä. Tutkinpa samalla senkin. Oletko itse törmännyt kyseiseen firmaan ja mitä mieltä olet Hilfiger/Calvin Kleinistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      PVH Corp tuli vastaan kun tutkin mahollisia kilpailijoita samoin nousi esille myös Ralph Lauren. Nää firmat on mittaluokaltaan ihan eri sfääreissä kun IC Group ja niillä on globaalit jakelukanavat kunnossa. Näin kilpailulla alalla ToF ja Peakin haasteet liittyy jakelun ja hyllytilan saamiseen - syy miksi ne ei markkinaosuutta ole saanu pohjoismaiden ulkopuolelta juurikaan vallattua. Itse koin, että IC Group tarjoaa suuremman potentiaalin huomattavalle arvonnousulle 7 vuoden tähtäimellä + oma fiksaatio Tiger of Swedenin loistavasta tulevaisuudesta, niin piti lähteä katsomaan.
      Blogiisi törmäsin muutama päivä takaperin, mielenkiintoista ja hyvin kirjotettua settiä. Mukavan erilaiset lähtökohdat sijoittamiseen ja mielenkiinnolla seuraan kehitystä!


      Poista
    2. Noniin, tutkisin tässä aamupäivän aikana kilpailijoita myös. Tiedän, että PVH:n brändit ovat globaaleja yms, mutta defensiivisenä sijoituksena alalla ne voisivat toimia, sillä Hilfiger ja Calvin ovat niin vahvoja brändejä. Hieman oli kova P/E 26 PVH:lla, mutta Calvin Kleinin EBIT-% oli viime vuosina 15-25% luokkaa, joten ei ihmekkään. 2013 jostain syystä myös Calvinin liikevaihto hurjassa nousussa, en nyt nopealla vilkaisulla etsinyt tarkempaa syytä. Tigerilla ja sitä kautta ehkä IC Groupillakin on kyllä paremmat kasvumahdollisuudet, sitä en kiistä. PVH Corp:kin voi tosin yritysostoin nostaa lisää arvoaan huomattavasti. Katselin, että nuo non-core brändit kyllä laskee melkein samaa tasoa mitä ToF tuo voittoa. Laitan IC:n seurantaan jos vaikka joskus pääsisi eroon Tropezista. Designer jopa pystyi ainakin viime neljänneksellä jopa parantamaan tulostaan. Toivotaan, että hyllytilaa löytyy! Verkkokaupan kasvu luo paremmat mahdollisuudet tulevaisuuteen. Tiger of Sweden saisi brändätä esim. paitansa yms. logollaan, monelle ostajalle myös brändin näkyvyys itse tuotteessa on tärkeää. Aivan kuten siis Gant, Hilfiger, Ralph Lauren yms. tekevät.

      Poista