2/24/2015

Blogille uusi osoite ja ulkoasu

Törmäsin viikonloppuna mielenkiintoiseen blogspotin templateen, johon päätin vaihtaa hetken mielijohteesta. Uuden templaten sovittaminen vanhan sisällön kanssa on sujunut suhteellisen kivuttomasti, vaikka esimerkiksi oma blogrolli resettaa itsensä syystä tai toisesta. 

Vaihdoin myös sivuston osoitetta kuvaamaan paremmin blogin sisältöä, minkä pitäisi pitkässä juoksussa tuottaa enemmän orgaanista liikennettä, vaikka blogspotin osoitteen muuttaminen sitä lyhyellä aikavälillä haittaa oleellisesti.

Kuulisin mielelläni vinkkejä miten toimia vanhan osoitteen kanssa, missä olen nyt muokannut 404-error viestiin uuden blogini osoitteen sekä jokaisen vanhan postauksen tilalle laittanut linkin vastaamaan samaa postausta uudessa osoitteessa. 

Lisäsin myös html koodin vanhan blogin runkoon, minkä pitäisi ohjata liikenteen vanhalta sivulta uudelle refreshin kautta.

Sijoittamisesta sen verran, että suunnitelmissa on käydä joko UPM, Rapalan tai Nordean yhtiökokouksessa katsomassa minkälainen show noissa on käynnissä.

Enemmän viihdearvoa taitaisi tänä vuonna tosin olla Neste Oilin tai Fortumin yhtiökokouksissa valtion omistajaohjauksen seurauksena*, mutta eiköhän Wahlroosin läsnäolo saa myös luotua omaa viihdearvoa.

*Valtion omistajaohjauksesta vastaava Heliövaara on ollut aktiivisesti esillä ja mielestäni oikealla asialla, yrittäen pitää poliittiset intressit erillään valtion sijoitustoiminnasta. 

/ Nalle

3 kommenttia:

  1. Heip!

    Ja kiitokset mielenkiintoisesta blogista. Täällä on toinen kauppatieteiden opiskelija, joka suunnittelee sijoittamisen aloittamista. Tarkoitus olisi sijoittaa ensin hiukan palkkatuloista ja opintolainasta sen jälkeen, kun sijoittaminen alkaa käydä tutummaksi.

    Olet selkeästi tutustunut sijoittamiseen ja tunnet termistöä. Olisikin huippua, jos teksteissäsi avaisit käyttämiäsi termejä meille tietämättömimmillekin. Tulisi blogia lukiessa opittua asioita, eikä tarvitsisi niin paljoa googlailla, heh. En tiedä haluatko liittää tähän blogiin tälläistä opettavaa näkökulmaa, mutta itse kokisin sen hyväksi. Lisäksi, pikku fiksaus, ainakaan minulle ei näy postauksien julkaisupäivämäärää ollenkaan vaan ilmeisesti vain kellonaika. Päivämäärä olisi kiva :)

    VastaaPoista
  2. Moikka!

    Mukavaa että pidät blogista!
    Olin juuri kirjoittamassa vastausta, kun nordnetiltä kilahti s-posti jossa mainostettiin 1€ välityskuluja.
    Tossa voisi olla hyvä sauma aloittaa pienillä summila suorat osakesijoitukset, ei kaupankänytikulut syö liikaa. Ilmaa noihin valittuihin osakkeisiin tulee syntymään kampanjan aikana, kun ostotarjousten lukumäärä kasvaa halpojen kulujen perässä, joten halpojen kulujen perässä juokseminen voi myös kostautua lyhyellä aikavälillä.
    Toisaalta hyvä suunnitelma voisi olla odottaminen osinkojen irtoamisen yli loppukesään asti, jolloin historiallisesti osakkeet on tullut alaspäin.
    Itse seuraan myös lynxbrokersin kehittymistä ja sitä, milloin sijoittaminen suomen pörssiin tulee heidän kauttaan mahdolliseksi. Tuolta löytyisi huomattavasti edullisemmat kaupankäyntikustannukset, jolloin kertasijoitukset ei tarttis olla niin suuria.

    Hyvä pointti tuo termien avaaminen, itse blogia ensimmäistä kertaa kirjoittamassa niin ei tule kaikkia asioita heti mietittyä. Pyrin jatkossa ottamaan asian huomioon!

    Päivämäärän puuttuminen häiritsee myös itseäni ja custom alustan takia sen muuttaminen ei itselleni ole niin yksinkertaista, mutta tarkoitus on saada kellonajan tilalle dd/mm/yy leima!

    Kiitos kommentista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EDIT: Aikaleima olikin yksinkertaisempi korjata kun luulin. Jos joku sattuu tätä ongelmaa googlaamaan ja tähän kommenttiin päätymään, niin asiat korjattiin: blogger->asetukset->kieli ja muotoilu-> Vaihda Aikaleima ja Päivämäärän ylätunnisteen muoto samanlaisiksi ja nyt pitäs toimia. Blogin alustan muuttaminen oli sekottanut vanhat asetukset.

      Poista